Delikatesser i Finnmark

Articles

Find More  

Guovdageaidnu/Kautokeino – Delikatesse

    Bidos, også skrevet biđos eller biđus, er ei tradisjonell samisk kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt og lite vann. Bidos er samenes nasjonalrett og benyttes som festmat. Ingrediensene er reinsdyrkjøtt fra lår eller bog, smør, hvetemel, gulrot, løk, potet, vann, salt og pepper. Legenden Karen Anna Bongo fra Kautokeino fikk hedersnavnet ”Madame Bongo” for sitt virke. Hennes spesialitet var Bidos servert …

Continue reading  

Kárášjohka/Karasjok Delikatesse på Jergul/ Jergul’s delicacy

  Fjellstua på Jergul inne på Finnmarksvidda serverer en fantastisk delikatesse. De kaller det en karbonade, men det fremstår mer som en fantastisk biff. Grovmalt kjøtt fra reinsdyr og elg. Kan serveres på brødskive, eller med potet. F. eks bakt potet. John Edvin Holmestrand ordner en skikkelig godbit hvis du stikker innom.     The mountain house at Jergul in …

Continue reading  

Guovdageaidnu – Kautokeino – Thons delikatesse/ Thons delicacy

  Alle hotellkjøkken har sine spesialiteter, laget av lokale råvarar. I Kautokeino får du Pulled rein Burger. Langtidstekt reinsdyr fra vidda. Revet I tynne tråder Hjemmelaget Coleslaw, Frisk salat, Friterte poteter Hvitløksmajones og hjemmelaget barbequesaus.       All hotel kitchen has its own specialties, made from local produce. In Kautokeino get Pulled reindeer Burger. Langtidstekt reindeer from the plateau. …

Continue reading  

Nordkyn – Lebesby – Nordkyns delikatesse/ Nordkyn delicacy

  Mange steder har sin lokal delikatesse. På Nordkyn er dette boknafisk servert på Nordkyn hotell. Hotelldirektørens ektemann fisker, tørker og tilbereder fisken. Da kan du få smake fisk som kommer rett inn fra Nordishavet.     Many places have their local delicacy. Nordkyn this boknafisk served on Nordkyn hotel. Hotel Director husband fishes, dries and prepares fish. Then you …

Continue reading  

Vardø – Destinasjon for gourmet – Havets delikatesser / Seafood delicacies

  Destinasjon for gourmet – Havets delikatesser Her, ut mot Barentshavet finner man verdens beste råvarer. Rett ut fra stuedøra fiskes havets delikatesser for å bli bragt rett inn på kjøkkenet. Den arktiske naturen produserer fantastiske råvarer. Ypperlige kokker med Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen i spissen tilbereder råvarene. Dette er destinasjon for gourmet med havets delikatesser. Hit kan man komme fra …

Continue reading