Alta Museum – Utstillingen Kravlende Kryp

Fredag 22.02.19 klokken 18:00 åpner Alta Museum vandreutstillingen «Kravlende Kryp». Dette er en utstilling med småkryp fra hele verden, som viser ulike levende insekter, edderkopper og skorpioner. Utstillingen, som er produsert av Akvariet i Bergen, er nå på Nord-Norge turne med fire visningssteder; Bodø, Harstad, Tromsø og Alta. Remi Andersen, kjent fra tv-serien Akvariet, kommer til Alta på åpningen for å fortelle om disse fantastiske dyrene, om hvor og hvordan de lever og litt om våre fordommer om dem. På utstillingsåpningen kommer vi kanskje litt nærmere på noen av dyrene også.

Remi Andersen

– Det morsomme med denne utstillingen er at den fanger alle aldre. Mens barna lar seg imponere og kjenner på skrekkblandet fryd, er det mange voksne som synes at de små dyrene er ekle. Da er det gøy for oss å kunne fortelle at det for eksempel bare er et fåtall av kakerlakkene som er skadedyr, og at de fleste av dem gjør veldig god nytte for seg. De rydder opp, og sørger for næring til andre arter. Sånn er det med edderkopper også. Det er egentlig veldig fornuftig å ha noen husedderkopper hjemme, for de er gode nyttedyr, forklarer Andersen.

 

 

 

Dette er utstillingen for barn i alderen 0 – 100 år, for de som elsker småkryp og for de som vil overkomme sin største frykt.

 

 

Tarantula